Dr. Alexandru Stan

DR. ALEXANDRU STAN

Medic specialist neurochirurgie

Dr. Alexandru Stan – medic specialist neurochirurg, face parte din echipa de chirurgie robotică spinală a BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza. Este membru al AO Spine și al Societății Române de Neurochirurgie (SRN).

A absolvit  în 2014 cursurile Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, a fost medic rezident în perioada 2015-2020 la Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași și din 2020 până în 2022 medic specialist neurochirurg la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași – Secția Chirurgie Spinală. Și-a completat formarea cu stagii de pregătire la AO Spine, cursuri în București și Iași.

Zona de supraspecializare este neurochirurgie spinală traumatică, oncologică, infecțioasă, și degenerativă.

Grație infrastructurii și dotărilor de ultimă generație ale secției de chirurgie spinală puse la dispoziție de Spitalul Monza: sală de operație dotată cu cea mai modernă tehnologie și aparatură (microscop operator, neuronavigatie, robot Mazor, sistem de achizite O-arm, sisteme tubulare de traversare netraumatica a musculaturii, neurostimulare, etc.), dotărilor din secția de terapie intensivă și din rezervele pentru pacienți, dublate de experienta a peste 60 de colegi specialiști (medici, asistenți medicali, personal de suport) si polimorfismului echipei chirurgicale (neurochirurg, neurolog, ortoped spinal, ortoped pediatru) beneficiul pentru pacient este imens, recuperarea find mult mai rapida, cicatricile postoperatorii mult diminuate, riscul de infectie diminuat considerabil iar refacerea pe termen lung avand musculatura paravertebrală indemnă are o mai buna calitate.

Dr. Alexandru Stan oferă consultații joi între orele 15.30-20.00 și programările se pot face de luni până vineri între orele 09.00-17.00 la numărul de telefon 021.9968 sau la adresa de email spinal@braininstitute.ro.

În cazul unor urgențe medicale și pentru programare la consult puteți trimite documentele medicale prin aplicația ”Scrie-i doctorului Alexandru Stan” sau arhivate in zip la adresa de email alexandru.stan@braininstitute.ro și veți fi contactați de către echipa noastră în maxim 48 de ore.

Informații, confirmarea primirii documentelor de către echipa BRAIN Institute se pot obține de luni până vineri între orele 9.00-17.00 la numărul de telefon 021.9968.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.