Despre noi

BRAIN Institute este un centru modern de neurochirurgie înființat în 2013  în parteneriat cu Spitalul Monza, sub coordonarea dr. Sergiu Stoica – medic primar neurochirurg.

Ne găsiți în București, pe strada Tony Bulandra nr 27, în sectorul 2, în spital, la etajul 5. 

Programările se pot face la numărul de telefon 021.9968  de luni până vineri între orele 9.00-17.00,  programul de lucru al biroului de recepție și internări. Pacienții cu o urgență neurochirurgicală și ORL și care au deja un istoric la BRAIN Institute ne pot contacta oricând.

Ca infrastructură, BRAIN Institute are 2 săli de operație moderne, complet echipate pentru neurochirurgie și chirurgie ORL ( neuronavigație Stryker, microscop operator Zeiss, aspirator ultrasonic ValleyLab, endoscop operator Karl Strorz, instrumentar de specialitate) , 7 paturi complet dotate în Secția de Terapie Intensivă (ATI) precum și 21 de rezerve individuale în Secție.

Aproape 400 de intervenții de neurochirurgie și peste 500 interventii ORL se efectuează anual la BRAIN Institute, multe din ele fiind operații de înaltă dificultate realizate în echipa mixtă neurochirurgie-ORL – extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal. Intervențiile de neurochirurgie se fac minim invaziv, cu incizii mici și sigure, care vor rămâne acoperite de păr- nu este necesară raderea părului, perioada de spitalizare este scurtă, recuperarea post-operatorie este rapidă permițând pacienților reluarea in timp scurt a activităților cotidiene.

O echipă de 52 de specialiști (13 medici, 35 asistenți medicali, 6 colege la biroul de recepție, personal de suport) asigură tratarea și îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde de profesionalism. 

Dr. Sergiu Stoica (supraspecializat în neurochirurgie vasculară și tumorală), alături de Dr. Anca Vișan (specializată în neuro-anestezie) și Dr. Bogdan Mocanu (rinoneurochirurgie), a reunit cea mai bună echipă de specialiști în neurochirurgie din România sub umbrela BRAIN Institute. Cu toții transformă neurochirurgia tradițională românească în una modernă, practicată în cele mai bune centre de neuroștiințe din lume.
 

FILOSOFIA BRAIN Institute

Filosofia noastră include transformarea modului în care îngrijim pacienții: spre deosebire de alte instituții medicale, suntem organizați în jurul afecțiunilor, nu a specialităților medicale. Ce înseamnă asta pentru pacient? Suntem responsabili de tratamentul tău complet și de îmbunătățirea stării tale de sănătate, de la A la Z.

 

În neurochirurgie, actul medical chirurgical efectiv este efectul a numeroase evaluări și consulturi ale medicilor din diverse specialități. De aceea, pentru fiecare afecțiune, avem o echipă multidisciplinară dedicată, formată din neurochirurgi, precum și medici din specialități asociate; fiecare echipă are un coordonator responsabil de evaluarea și tratamentul pacientului.

Pentru a ne asigura că îți oferim un tratament cuprinzător, vei avea alături, pe tot parcursul colaborării noastre, un coordonator relații pacienți; acesta te va îndruma și se va asigura de îngrijirea ta completă: consulturi multidisciplinare, analize, investigații imagistice și orice altă formă de evaluare medicală și tratament necesar îmbunătățirii stării tale de sănătate.

PARTENERIATUL STRATEGIC CU SPITALUL MONZA

BRAIN Institute este dezvoltat în parteneriat cu Spitalul Monza, o instituție medicală modernă, dotată cu infrastructură de clasă.

Acest parteneriat pune la dispoziția pacienților noștri: condiții medicale excepționale, confortul acomodării (servicii hoteliere), multidisciplinaritatea de care avem nevoie pentru o evaluare și un tratament complet.

 

Spitalul Monza a fost inaugurat în iulie 2012, fiind primul centru cardiovascular privat din România. Din 2023, Spitalul Monza a fost preluat de Grupul MONZA ARES și BRAIN Institute, acoperind în prezent întreaga gamă de specialități necesare pentru tratamentul pacientului.
 
Specializare în Intervenții Chirurgicale Complexe
Construit pe o suprafață de 18.000 mp, distribuiți pe nouă nivele, Spitalul Monza a fost gândit de la început ca un proiect medical cu pacientul și nevoile sale în centrul atenției. Încă de la inaugurare, au fost create circuite speciale pentru pacienți și personalul medical, astfel încât să oferim un mediu sigur și confortabil pacienților noștri.
Echipa medicală reunește chirurgi pregătiți atât în România, cât și în străinătate, cu o vastă experiență profesională. 
 
Îngrijire Multidisciplinară Complexă
Spitalul Monza acoperă întreaga gamă de specialități necesare pentru tratamentul pacientului, oferind atât servicii de diagnostic, cât și de tratament, precum și recuperare medicală. Acest aspect de continuitate în îngrijirea medicală permite monitorizarea pacienților nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în cea de recuperare. Acest lucru este deosebit de important deoarece pot apărea complicații particulare în această fază, iar medicii noștri pot interveni rapid. Mai mult, complexitatea tratamentelor oferite garantează asistență medicală completă, fără a fi necesar transferul pacienților la alte unități medicale. Scopul nostru este recuperarea rapidă a pacientului, pentru ca acesta să se poată reintegra în viața de familie și să-și reia activitățile de zi cu zi în condiții normale.

LEADERSHIP MEDICAL ÎN NEUROCHIRURGIA MODERNĂ

Echipa fondatorilor BRAIN Institute este unită de același gând: a pune în valoare experiența acumulată în străinătate, pentru a aduce în România neurochirurgia de înaltă performanță.

Dr. Sergiu Stoica vine cu o experiență de studiu și practică în domeniul neurochirurgiei vasculare și tumorale acumulată în centre universitare renumite din Franța (Universitatea Henri Poincare din Nancy) și Canada (Spitalul Universitar Notre Dame din Montreal). Întors în România, Dr. Sergiu Stoica a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie, și apoi de la Spitalul Euroclinic. În anul 2013, acesta a primit Premiul „De profesie medic în România”, la Gala Medica 2013.

 

Dr. Anca Vișan, medic primar în neuro-anestezie, are o experiență vastă de operații  neurochirurgicale, atât la adulți cât și la copii. Peste 500 de pacienți de neurochirurgie, de toate vârstele, sunt asistați anual începând cu consultul pre-operator, continuând cu intervenția chirurgicală, supravegherea în terapia intensivă și pe secție pe perioada internării și, atunci când este cazul și post operator. În perioada 2002-2006, a fost medic rezident ATI în cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, iar în perioada 2002-2012, a colaborat în domeniul ATI cu diverse spitale din București (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, Spitalul de Ortopedie Foișor, Spitalul de Urgență al Ministerului de Interne „Dimitrie Gerota”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie S. Curie” și Spitalul Euroclinic din Rețeaua privată de sănătate Regina Maria). 

Dr. Bogdan Mocanu, medic primar ORL și Doctor în Științe Medicale din anul 2009. Dr Bogdan Mocanu efectuează cu succes aproape 400 de intervenții chirurgicale ORL anual, multe din ele fiind operații de înaltă dificultate în echipa mixtă Neurochirurgie-ORL – extirparea unor tumori cerebrale prin abord endoscopic transnazal împreuna cu dr. Sergiu Stoica (Rinoneurochirurgie): adenoame hipofizare, craniofaringioame, cordoame, meningioame.

PATOLOGII NEUROCHIRURGICALE ȘI ORL CARE SE OPEREAZĂ LA BRAIN Institute.

Singurul spital de neurochirurgie din țară unde intervențiile pentru adenom hipofizar si craniofaringiom se realizează în echipă neurochirurg – chirurg ORL

- orice patologie tumorală cerebrală (adenom hipofizar, neurinom de acustic/schwannom vestibular, meningiom, cavernom, chist epidermoid, astrocitom, glioblastom, metastaze cerebrale, cordom, craniofaringiom),

- chirurgia epilepsiei,

- anevrisme cerebrale, malformatii vasculare, drenaje hematoame, ventriculostomii endoscopice,

- hidrocefalie obstructivă,

- craniostenoze,

- tumori osoase, tumori intramedulare, biopsii cerebrale,

- nevralgie de trigemen

- fistule LCR

- hernie de disc cervicală și lombară.

 

 

 

adenom hipofizar

craniofaringiom

deviație de sept nazal

rinosinuzită cronică

hipertrofia de cornete inferioare (hipertrofia turbinală)

tumori maligne ale cavității nazale și ale sinusurilor paranazale

cordom de clivus

tumori benigne de sinusuri

dacriocistita cronică

fistule LCR

polipoza nazală

vegetații adenoide

amigdalita