Dr. Anca Visan

DR. ANCA VIȘAN

Medic primar neuro-anestezie

Dr. Anca Vișan coordonează din 2013 activitatea de neuro-anestezie a BRAIN Institute din cadrul Spitalului Monza. Peste 2.000 de operaţii neurochirurgicale au fost asistate de dr Anca Vișan numai la Brain Institute, acestora li se adaugă intervențiile chirurgicale de ORL și ortopedie pediatrică.
Mai mult decât anestezia propriu-zisă, dr. Anca Vișan alocă o mare parte a activităţii sale evaluării, supravegherii și tratamentului pacienţilor din momentul evaluării pre-anestezice, continuând cu intervenția chirurgicală, perioada în care aceștia se află în Terapie Intensivă, cât și pe tot parcursul internării acestora până la externare și când este cazul și după externare.

Dr. Vișan este primul medic anestezist din România care a realizat în 2008 procedura specială de tipul Awake Brain Surgery – chirurgia pe pacientul treaz în timpul operației pe creier. Awake Brain Surgery este o tehnică anestezică ce presupune trezirea pacientului în timpul intervenţiei pe creier, la anumite rezecţii tumorale care se fac în zone elocvente ale scoarţei cerebrale (zone în care se află centrii importanți cum ar fi vorbirea, scrisul și mișcările). Operația pe creier cu pacient treaz ajută neurochirurgul să facă rezecții extrem de fine. Se evită astfel complicaţiile și sechelele permanente care ar putea apărea în cazul rezecţiei prea extensivă a unor tumori infiltrative care seamănă cu ţesutul normal și care sunt localizate exact lângă centrii neurologici importanți.

Tot de numele dr Anca Vișan sunt legate premiere și performanțe extraordinare în tratamentul și însănătoșirea unor pacienți cu afecțiuni asociate grave, care au necesitat îngrijire o perioadă îndelungată în terapie intensivă dar ulterior și-au recăpătat integral sănătatea.

Absolventă a Facultăţii de Medicină Generală UMF „Carol Davila” din București, Dr. Anca Vișan a urmat rezidenţiatul în specialitatea ATI (Anestezie Terapie Intensivă) la Institutul Clinic Fundeni din București, sub îndrumarea Prof. Dr. Dan Tulbure. În perioada 2002-2006, a fost medic rezident ATI în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă din București, iar în perioada 2002-2012, a colaborat în domeniul ATI cu diverse spitale din București (Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon, Spitalul de Ortopedie Foișor, Spitalul de Urgenţă al Ministerului de Interne „Dimitrie Gerota”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie S. Curie” și Spitalul Euroclinic). Ulterior, în perioada 2008-2013, Dr. Anca Vișan a fost medic specialist în cadrul Spitalului Euroclinic din București; în ultimul an (2012-2013) a fost șef de secţie al Departamentului ATI.

*Opinia medicală pentru cazurile de neurochirurgie este gratuită.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.