Dr. Cătălin Prescură

Dr. Cătălin Prescură

Chirurg ortoped

Beneficiind de o vastă experiență de peste 15 ani în chirurgia ortopedică, Dr. Cătălin Prescură se distinge prin abordarea sa specializată, concentrându-se pe proceduri avansate pentru îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii la nivelul șoldului și genunchiului. Aceste proceduri includ o gamă largă de soluții personalizate și inovatoare, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Expertiza sa se extinde și în domeniul chirurgiei minim invazive și al medicinii regenerative, oferind tratamente de ultimă oră pentru afecțiuni articulare și leziuni sportive, precum și terapii avansate pentru regenerarea țesuturilor. Dr. Prescură adoptă o abordare holistică, punând accent pe recuperarea rapidă și eficientă a pacienților săi, în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.

La nivel național, Dr. Cătălin Prescură este recunoscut ca expert în chirurgia minim invazivă, în special în procedurile artroscopice ale șoldului, unde și-a demonstrat competențele tehnice superioare. Prin participarea constantă la programe de specializare și datorită unui număr impresionant de intervenții reușite, Dr. Prescură este considerat o autoritate în acest domeniu.

Cu o experiență bogată, marcând peste 100 de cazuri complexe tratate eficient, incluzând patologii precum sindromul de impingement femoroacetabular (FAI), leziunile CAM și deformările acetabulare de tip „pincer”, Dr. Prescură a dovedit o abordare dedicată și eficace în gestionarea acestor condiții.

Anual, grație abilităților sale chirurgicale, peste 300 de pacienți beneficiază de o îmbunătățire semnificativă a calității vieții. În plus, Dr. Prescură consultă peste 2500 de pacienți anual și efectuează aproximativ 600 de proceduri regenerative pentru afecțiuni articulare, fie degenerative, fie traumatice sau sportive.

Pregătire profesională: Dr. Cătălin Prescură a urmat cursuri de specializare în centre de renume din Europa, inclusiv în orașe precum München, Paris, Madrid, Londra, Oxford și Leuven. Acesta a acoperit o gamă largă de specializări în chirurgia ortopedică, de la tehnici minim invazive de protezare a șoldului și genunchiului, la artroscopie avansată și chirurgie conservativă a articulațiilor, precum și metode de regenerare tisulară și chirurgie a umărului.

Experiența profesională: În prezent, Dr. Prescură este medic specialist în cadrul Spitalului Monza, unde ocupă funcția de coordonator al secției de Ortopedie – Traumatologie din 2023. Anterior, a activat în mai multe instituții medicale de prestigiu, acumulând o vastă experiență în chirurgia ortopedică. Este apreciat de pacienți pentru empatia și atenția sa în elaborarea unui plan de tratament personalizat, cu scopul de a restabili calitatea vieții la orice vârstă.

În viața personală, Dr. Prescură este un entuziast al tenisului de câmp, pasionat de cultura japoneză, muzică rock și este un fan avid al Formula 1, bucurându-se de planificarea călătoriilor în timpul liber.

*Opinia medicală pentru cazurile de ortopedie este gratuită.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.