Dr. Cătălin Prescură

Dr. Cătălin Prescură

Medic specialist ortopedie

Cu o experiență de peste 15 ani în chirurgie ortopedică, doctorul Prescură este recunoscut în special pentru înclinația sa profesională pentru artroplastii șold/genunchi (proteze totale, parțiale – proteză unicompartimentală genunchi OXFORD knee,  proteze personalizate CT/RMN ), intervenții chirurgicale miniminvazive din sfera traumatologiei sportive articulare (artroscopii de genunchi, șold și gleznă) și medicină regenerativă / preartrozică (osteotomii de corecție tibie/femur, transplant de menisc artificial, reconstrucții de cartilaj articuler, terapie celule stem B-MAC șold / genunchi pentru necroză avasculară incipientă).

La nivel național, se remarcă drept medicul cu cea mai mare experiență în intervențiile artroscopice la nivelul șoldului. Sunt operații dificil de realizat din punct de vedere tehnic, dar specializările la care a participat și numărul mare de intervenții de succes deja încheiate îi asigură doctorului această poziție.

Are peste 100 cazuri operate cu patologie complexă pentru impingement de șold tip FAI syndrome, leziuni CAM cap femural, deformări “pincer” acetabulare, rupturi de labrum.

Anual, în jur de 300 de pacienți și-au îmbunătățit calitatea vieții în urma intervențiilor operate de doctorul Prescură. Consultă peste 2500 pacienți și realizează în regim de ambulator aproximativ 600 tratamente regenerative/infiltrații  pentru leziuni articulare degenerative sau traumatice/ sportive.

Cel mai des, pacienții spun despre el că este un medic empatic, devotat și implicat în stabilirea unui plan de tratament individualizat. Durerea și imposibilitatea de a face sport, drumeții sau simplele activități casnice impactează fizic și psihologic pacientul. Din acest motiv, principiul pe care se bazează este redarea calității vieții la orice vârstă.

În timpul liber preferă să joace tenis de câmp, să planifice călătorii. Este pasionat de cultura japoneză, de festivaluri de muzică rock și este fan înfocat Formula 1.

Pregătire profesională:

2013 – 2018 Cursuri de specializare la centre de top din Europa: Munchen, Paris, Madrid, Londra, Oxford, Leuven:

  • Artroplastia (protezarea) șoldului și a genunchiului pe abord miniminvaziv 
  • Clinical Fellowship SPORTHOPAEDICUM: Tehnici chirurgicale în artroscopia șoldului, chirurgie conservativă a șoldului artrozic/osteotomii intertrohanteriene, periacetabulare
  • Tehnici artroscopice avansate de chirurgie a genunchiului: chirurgia meniscului (suturi, transplant ACTIFIT ), reconstrucții multiligamentare LIA/LIP/LCL/LCM, reconstrucții de cartilaj 
  • Tehnici chirurgicale miniminvazive și artroscopice patologie gleznă
  • Tehnici chirurgicale în artroplastia de umăr cu protezăparțială, totală și inversantă (reverse shoulder)

 

2008-2014 Rezidențiatul la spitalul Elias și Spitalul Sf Pantelimon 

2001 – 2007 Facultate de medicină “Carol Davila “București, admis cu nota 10

Experiență profesională:

2023 – prezent Medic Specialist Spitalul Monza, coordonator al secției de Ortopedie Traumatologie

2015-2023 – Medic Specialist Rețeaua Regina Maria, Spital Euroclinic și Ponderas Academic Hospital 

2015-2016 Medic Specialist Spital Sf. Pantelimon

*Opinia medicală pentru cazurile de neurochirurgie este gratuită.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.