Dr. Alexandru Thiery

DR. ALEXANDRU THIERY

Medic primar ortopedie pediatrică

Dr. Alexandru Thiery – medic primar ortopedie pediatrică, coordonează împreună cu dr. Mihai Adrian Cristescu echipa de chirurgie spinală robotică a BRAIN Institute în cadrul Spitalului Monza. Membru al AO Spine, al Spine Experts Group și al Societății Române de Chirurgie Spinală, dr. Alexandru Thiery deține din 2015 Diploma Europeană de Chirurgie Spinală. A absolvit în 1997 cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității ”Carol Davila” București, a fost medic rezident în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” București și a urmat un fellowship de chirurgie spinală  la UZ Gent, Belgia. A profesat în cadrul Compartimentului de Chirurgie Spinală al Spitalului Colentina, la Spitalele Euroclinic și Ponderas din rețeaua Regina Maria, iar din 2014 lucrează la Spitalul Monza, coordonând departamentul de Ortopedie Pediatrică. Din 2012 este medic primar ortopedie pediatrică. Deține Brevet de Invenție OSIM pentru Banca de os.

Este unul dintre puținii specialiști din Europa care operează scolioze grave, intervenții complexe și de lungă durată (8-16 ore), care necesită un plan operator și pregătire extrem de minuțioasă a cazului, precum și o urmărire postoperatorie atentă. Provenind dintr-o familie de arhitecți, a admirat întotdeauna armonia și funcționalitatea obiectului construit, de aceea a simțit că ortopedia pediatrică este cea mai ”arhitecturală” disciplină medicală, unde ai șansa de a reda simetria și implicit frumusețea corpului uman, chiar și în cazurile unor scolioze grave, care sunt deformări profund asimetrice. De aceea motto-ul său este ”Refacerea simetriei este primul pas spre frumusețe”.

Dr. Alexandru Thiery operează patologie spinală: diformități spinale (scolioză, maladie Scheuermann, spondilolistezis pediatric), malformații congenitale vertebrale (hemivertebre, fuziuni congenitale, cifoză congenitală), patologie traumatică (fixare Harms -Goel pentru subluxația rotatorie atlanto-axială, fracturi vertebrale), patologie tumorală vertebrală ( spondilectomie ”en-bloc” pentru tumori vertebrale maligne cu reconstrucție vertebrală, rezecția sacrului parțială sau completă) și patologia membrelor: proceduri de ghidare a creșterii (eight plate) pentru genu valgum, genu varum, boala Blount, inegalitate de lungime a membrelor inferioare, osteotomii ale oaselor lungi, chirurgia luxației de șold congenitală și neurologică, deformări congenitale ale piciorului: varus equin (metoda Ponseti), talus vertical, deformări neurologice ale piciorului: picior equin-valg spastic ( operația Mosca), piciorul scobit neurologic, chirurgia multisit (SEMLS-single Event Multi-Level Surgery) la copilul spastic, injectare toxină botulinică la copilul spastic, ablația cu radiofrecvență (Osteocool) a osteomului osteoid, sub control O-arm (echivalent de CT-intraoperator).

Dr. Alexandru Thiery realizează anual 150 de intervenții, multe din acestea având o durată de peste 8-10 ore, chiar 14-16 ore în cazul scoliozelor grave sau tumorilor vertebrale și peste 1200 de consultații în ambulator.  Intervențiile realizate, în funcție de patologia pacientului, pot fi de la minim invazive la chirurgie complexă, asistată de robot, tehnicile fiind adaptate nevoilor pacientului și indicațiilor pentru o recuperare cât mai rapidă.

Grație infrastructurii și dotărilor de ultimă generație ale secției de chirurgie spinală puse la dispoziție de Spitalul Monza – robot Mazor X Stealth edition, O-arm, C-arm Ziehm, neuromonitorizare NIM Eclipse – intervențiile spinale complexe se realizează în condiții de deplină siguranță pentru pacient, ghidarea robotică asigurând perfecta acuratețe a gesturilor chirurgicale iar neuromonitorizarea multimodală permițând evaluarea funcției măduvei spinării în fiecare moment al operației. Cazurile complexe sunt abordate în echipă pluridisciplinară (ortoped, neurochirurg, neurofiziolog, chirurg plastician), astfel încât pacientul să poată beneficia de cunoștințele și experiența fiecăruia dintre membrii echipei.

Dr. Alexandru Thiery oferă consultații la clinica Recover, strada Măgura Vulturului nr. 34, București, sector 2, luni și joi între orele 12.00-18.00. Programările se pot face de luni până vineri între orele 9.00-17.00 la numărul de telefon 0731.325.688 sau la adresa de email spine@recover.com.ro .

În cazul unor urgențe medicale puteți trimite documentele medicale prin aplicația de trimitere documente ”Scrie-i doctorului Alexandru Thiery” sau arhivate la adresa de email spine@recover.com.ro.

Informații, confirmarea primirii documentelor se pot obține de luni până vineri între orele 9.00-17.00 la numărul de telefon  0731.325.688. doar la clinica Recover.

*Opinia medicală pentru cazurile de neurochirurgie este gratuită.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.