Dr. Dragoș Popescu

Dr. Dragoș Popescu

Medic Primar Ortopedie și Traumatologie

Dr. Dragoș Popescu este un chirurg ortoped supraspecializat în chirurgia complexă a genunchiului, atât artroscopică cât și protetică. Este singurul medic român cu o experienţă amplă în transplanturile și implanturile artificiale de menisc, precum și în protezarea genunchiului.

Lucrează de peste 12 ani în Centrul de Ortopedie și Traumatologie din cadrul „Hospital Clínic de Barcelona”. Începând cu anul 2014, își desfășoară activitatea și la BRAIN Institute, în cadrul Spitalului Monza din București.

S-a supraspecializat în chirurgia genunchiului urmând stagii de pregătire în centre medicale de prestigiu din SUA, Franţa și Germania. Printre cele mai importante se numără următoarele:

  • stagiu formativ cu Dr. Brian Cole, chirurg reputat în chirurgia cartilajului și a transplantului de menisc, la „Cartilage Restoration Center” din cadrul Midwest Orthopedics, Rush University Medical Hospital (2012, SUA)
  • stagiu formativ cu Dr. Freddie H. Fu, autoritate în medicina sportivă și lider mondial în chirurgia ortopedică, la UPMC Center for Sports Medicine (2012, SUA). Dr. Fu este cunoscut pentru studiile despre reconstrucţia anatomică de ligament încrucișat anterior.
  • European Arthroscopy Travelling Fellowship – EATF, stagiu desfășurat în diverse clinici europene renumite pentru artroscopie (2012)
  • European Knee Arthroplasty Fellowship – EKAF (2013, Germania)

Doctor în Știinte Medicale, dr. Popescu este Profesor Clinic la Universitatea Barcelona în cadrul departamentului „Chirurgie și alte Specialităţi Chirurgicale” pe următoarele tematici: Ortopedie și Traumatologie, și Chirurgie Artroscopică. De asemenea, este Co-Director al programului de fellowship „Chirugia Artroscopică” și Colaborator Docent pentru cel de „Chirurgia Protetică a Adultului”, programe realizate în cadrul Universităţii Barcelona.

Dr. Dragoș Popescu este supra-specializat în domeniul artroscopiei genunchiului, realizând diferite procedee artroscopice precum ligamentoplastii simple sau multiple, transplante sau implante de menisc, tratament de cartilaj cu tehnici avansate. Este Consultant pentru Smith&Nephew® (artroscopie) Spania, fiind profesor în multiple cursuri practice organizate de Asociaţia Spaniolă de Artroscopie (AEA). A realizat diverse prezentări în congrese internaţionale legate de patologia artroscopică a genunchiului, unele dintre ele fiind premiate.

În cadrul activităţii sale, Dr. Popescu deţine o amplă experienţă în protezarea genunchiului atât în proteze unicompartimentale și totale, cât și în revizia acestora. Este adeptul recuperării rapide după o protezare a genunchiului – Fast-Track Recovery. Este Consultant pentru DePuySynthes® (Spania) pentru proteze unicompartimentale de genunchi. Este singurul chirurg ortoped din România cu experienţă în implantul Kinespring®, o inovaţie de ultima oră în tratarea artrozelor precoce unicompartimentale.

*Opinia medicală pentru cazurile de neurochirurgie este gratuită.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.