Dr. Andrei Spătariu

DR. ANDREI SPATARIU

Medic specialist neurochirurgie

Dr. Andrei Spatariu – medic specialist neurochirurg, face parte din echipa de chirurgie spinală robotică a BRAIN Institute în cadrul Spitalului Monza. Membru al Societății Europene de Chirurgie Spinală (EUROSPINE), al Societății Române de Neurochirurgie, al Societății Române de Chirurgie Spinală și al Walter E. Dandy Neurosurgical Society.

Dr. Andrei Spatariu este în proces de acreditare în cadrul Societății Europene pentru intervenții complexe de chirurgie spinală și de obținere a Diplomei Europene de Chirurgie Spinală. A absolvit în 2009 cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și a fost medic rezident în cadrul Spitalului Bagdasar Arseni, completându-și formarea cu stagii de pregătire la St. Louis, Missouri, USA și Beijing, China. Este medic specialist neurochirurg din 2017.

S-a supraspecializat în ”Terapia durerii” și tratamentele cu infiltratii epidurale sub ghidaj radiologic, blocuri nervoase și articulare, tratamente care pot fi realizate și în ambulator dar și cu internare prin tehnici minim invazive.

Dr. Andrei Spatariu realizează de asemenea și intervenții pentru: patologie degenerativă (hernia de disc, stenoze de canal vertebral, spondilolistezis), patologie traumatică (fracturi vertebrale), patologie tumorală (tumori vertebrale ale măduvei și ale nervilor spinali), patologie infecțioasă spinală (osteodiscită.

Dr. Andrei Spatariu realizează anual peste 300 de intervenții pentru afecțiuni ale coloanei vertebrale, din care peste 100 sunt în echipe pluridisciplinare pentru patologii complexe și peste 600 de consultații. În funcție de patologia pacientului, intervențiile pot fi minim invazive sau chirurgie complexă, asistată de robot, tehnicile fiind adaptate nevoilor pacientului și indicațiilor pentru o recuperare cât mai rapidă.

Grație infrastructurii și dotărilor de ultimă generație ale secției de chirurgie spinală puse la dispoziție de Spitalul Monza: sală de operație dotată cu cea mai modernă tehnologie și aparatură (microscop operator, neuronavigatie, robot Mazor, sistem de achizite O-arm, sisteme tubulare de traversare netraumatica a musculaturii, neurostimulare, etc.), dotărilor din secția de terapie intensivă și din rezervele pentru pacienți, dublate de experienta a peste 60 de colegi specialiști (medici, asistenți medicali, personal de suport) si polimorfismului echipei chirurgicale (neurochirurg, neurolog, ortoped spinal, ortoped pediatru) beneficiul pentru pacient este imens, recuperarea find mult mai rapida, cicatricile postoperatorii mult diminuate, riscul de infectie diminuat considerabil iar refacerea pe termen lung avand musculatura paravertebrală indemnă are o mai buna calitate.

Dr. Andrei Spatariu oferă consultații luni între orele 13.00-15.00 și miercuri între orele 9.00-14.00 și programările se pot face de luni până vineri între orele 09.00-17.00 la numărul de telefon 021.9968 sau la adresa de email spinal@braininstitute.ro.

În cazul unor urgențe medicale și pentru programare la consult puteți trimite documentele medicale prin aplicația ”Scrie-i doctorului Andrei Spătariu” sau arhivate la adresa de email spinal@braininstitute.ro și veți fi contactați de către echipa noastră în maxim 48 de ore.

Informații, confirmarea primirii documentelor de către echipa BRAIN Institute se pot obține de luni până vineri între orele 9.00-17.00 la numărul de telefon 021.9968.

Tehnologie

BRAIN Institute dispune de tehnologie de diagnostic și chirurgie de ultimă oră.
Începând cu neuro-navigația, continuând cu monitorizarea nervoasă amănunțită,
și până la RMN disponibil intra-operator, dispunem de toate resursele necesare maximizării succesului nostru în ceea ce privește starea ta de sănătate.