Pentru urgențe medicale

Program de lucru call center:

L-V 8:00-20:00

Începem anul nou cu multă treabă: sunt zeci de pacienți deja programați, iar alții așteaptă stabilirea unei date pentru a fi operați. Din păcate, numărul celor suferinzi nu scade, în timp ce capacitatea noastră rămâne oarecum limitată. 

La începutul lunii decembrie am anunțat că suntem gata pentru a porni programul nostru de creștere a accesului social, încercând să ajungem anul acesta la 20-25% dintre operații efectuate în mod gratuit. Din păcate, ceea ce în viața reală durează câteva zile, în lumea medicală se realizează în câteva luni. Probabil că vom ajunge la zece operații gratuite pe lună cândva în martie-aprilie, urmând ca până atunci să calibrăm selectarea pacienților cu posibilități limitate.

Ultimele șase luni au însemnat consolidare la toate nivelurile: consolidarea echipei medicale multidisciplinare, consolidarea echipei de suport și, nu în ultimul rând, începutul consolidării echipei de neurochirurgi. De asemenea, ultimele șase luni au însemnat răbdare, în special în cazul consolidării echipei neurochirurgicale, respectiv a găsi tineri neurochirurgi pregătiți să învețe cum să îngrijească pacienții așa cum ei sunt astăzi îngrijiți la BRAIN Institute.

Între consolidare și răbdare am alege răbdarea. Este ceea ce ne-a definit în ultimele șase luni și ne va caracteriza, cu siguranță, și în anul care vine. Dar să nu ne grăbim: om trăi și om vedea. Până atunci, vom continua să luam pacienții unul câte unul, și îi vom îngriji ca atare.