Pentru urgențe medicale

Program de lucru call center:

L-V 8:00-20:00

Microdiscectomia lombară, cervicală posterioară sau toracală: O soluție minim invazivă pentru hernia de disc

Ce este microdiscectomia?

O procedură chirurgicală minim invazivă, care implică incizii mici și îndepărtarea unei porțiuni din discul intervertebral herniat. Este utilizată pentru a trata hernia de disc lombară, cervicală posterioară sau toracală, când discul herniat apasă pe nervii spinali, cauzând durere și disconfort.

Sistemul METrx Tube pentru Chirurgia Spinală Minim Invazivă

Sistemul METrx Tube este o soluție inovatoare utilizată în chirurgia spinală minim invazivă, pentru a facilita accesul la coloana vertebrală și a reduce trauma pacientului. Spre deosebire de chirurgia deschisă tradițională și de alte proceduri minim invazive, această procedură chirurgicală utilizează incizii minuscule, oferind multiple beneficii prin protecția musculaturii paravertebrale (care nu se taie și nici nu se dezinseră de pe coloană):

  • Durere redusă: Inciziile mici minimizează durerea postoperatorie și disconfortul.
  • Recuperare mai rapidă: Pacienții se pot recupera mai rapid și se pot reîntoarce la viața normală mai devreme.
  • Risc scăzut de complicații: Chirurgia minim invazivă reduce riscul de infecții, sângerări și alte complicații.
  • Cicatrici minime: Inciziile mici lasă cicatrici reduse, cosmetice.

Microdisectomie lombară cu ajutorul sistemului de abord METrx Tube – Dr. Mihai Adrian Cristescu, medic primar neurochirug, coordonează echipa de chirurgie spinală robotică a Spitalului Monza.

 

Procedura implică o incizie mică (aproximativ 22mm) în regiunea lombară, cervicală sau toracală. Cu ajutorul sistemului de abord METrx se creează un tunel de 22mm prin mușculatură, oferind acces la coloana vertebrală fără tăierea sau dezinserarea mușchilor.

Discul herniat este vizualizat prin microscopul operator iar porțiunea herniată este îndepărtată cu instrumente specializate, eliberând nervul spinal de presiune.

Avantajele unei intervenții chirurgicale pentru Microdiscectomia tubulară

  • Versatilitate: Sistemul poate fi utilizat pentru o varietate de procedure chirugicale minim invasive (disectomie, foraminotomie, tratamentul stenozelor, rezecția unor tumori de dimensiuni mai mici, fuziune spinală, precum și implantarea de tije, șuruburi și plăci pentru a stabiliza coloana vertebrală).

Poate fi utilizată cu neuronavigatia intraoperatorie și robotul MazorX atunci cand intervenția necesită utilizarea unor implanturi.

  • Precizie: Permite chirurgului o vizualizare și un control mai precis.
  • Siguranță: intervenții minim invasive ce reduce riscul de traume pentru pacient.
  • Eficiență: Procedurile pot fi finalizate mai rapid decât cu chirurgia deschisă (intervenția durează de obicei 1-2 ore).

 

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă microdiscectomia tubulară minim invazivă este o opțiune potrivită pentru dumneavoastră. Medicul vă va evalua starea de sănătate și vă va oferi informații complete despre riscurile și beneficiile procedurii.

Deși microdiscectomia este o procedură chirurgicală sigură și eficientă pentru tratarea herniilor de disc, există riscuri asociate cu orice intervenție chirurgicală. Riscurile includ sângerare, infecție, durere persistentă, pierderea senzației sau a mobilității în zona afectată și reacții adverse la anestezie.

 

Recuperarea

Pacientul este de obicei externat în aceeași zi sau după o noapte de spitalizare. Durata recuperării variază, dar majoritatea pacienților se pot reîntoarce la activitățile zilnice normale în 2-4 săptămâni. Exercițiile de fizioterapie pot fi recomandate pentru a facilita recuperarea și a preveni recurența herniei.

 

Sistemul METrx Tube este o opțiune avansată pentru chirurgia spinală, oferind multiple beneficii pacienților. Cu o recuperare mai rapidă, durere redusă și risc scăzut de complicații, chirurgia spinală minim invazivă cu sistemul METrx Tube poate fi o soluție pentru cei care necesită intervenții chirurgicale la coloana vertebrală.

Echipa noastră medicală vă oferă o evaluare aprofundată și teste medicale personalizate pentru a determina dacă microdisectomia tubulară este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.