Pentru urgențe medicale

Radiologie si imagistică - Tasta 4

Program de lucru call center:

L-V 8:00-20:00

Tendinita de biceps

Tendinita de biceps este o afecțiune care apare atunci când tendoanele care leagă mușchiul biceps de osul umărului devin inflamate sau iritate. Acest lucru poate provoca durere,  inflamatie și rigiditate în partea anterioara a umărului.

Tendoanele sunt benzi de țesut fibros care leagă mușchii de oase. Ele ajută la mișcarea articulațiilor.

Tendinita de biceps poate fi cauzată de o traumă, cum ar fi o cădere sau o răsucire bruscă a umărului. De asemenea, poate fi cauzată de uzura și deteriorarea progresivă a tendonului.

Simptomele tendinitei de biceps pot varia în funcție de severitatea leziunii. În general, simptomele includ:

  • Durere: Durerea este cel mai frecvent simptom al tendinitei de biceps. Durerea poate fi severă și poate fi agravată de mișcarea brațului, mai ales deasupra capului.
  • Inflamatie: inflamatia este cauzatoare de lipsa a mobilitatii
  • Rigiditate: Umărul poate fi rigid și poate fi dificil să-l miști ( capsulita adeziva )

Diagnosticul tendinitei de biceps se face de obicei pe baza istoricului medical, a examenului fizic și al investigatiilor imagistice, cum ar fi radiografiile , echografia sau RMN-urile.

Tratamentul tendinitei de biceps depinde de severitatea leziunii. În cazurile ușoare, repausul, gheața, compresia și ridicarea (RICE) pot fi suficiente pentru a ameliora simptomele. În cazurile mai severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara tendoanele deteriorate.

Recuperarea după o intervenție chirurgicală pentru tendinita de biceps poate dura câteva săptămâni sau luni. Pacienții trebuie să urmeze un program de recuperare medicala pentru a-și restabili puterea și flexibilitatea articulației afectate.

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la prevenirea tendinitei de biceps:

  • Mențineți o greutate sănătoasă. Excesul de greutate pune presiune suplimentară pe articulații, ceea ce poate crește riscul de deteriorare.
  • Exercițiu regulat. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la întărirea mușchilor din jurul articulațiilor, care pot ajuta la protejarea articulațiilor.
  • Evitați activitățile care pot pune stres excesiv pe articulații. Dacă aveți o afecțiune care vă pune articulațiile în pericol, discutați cu medicul dumneavoastră despre activitățile care sunt sigure pentru dvs.
 

Dacă aveți dureri la nivelul umărului, este important să consultați un medic pentru a determina cauza durerii și pentru a primi cel mai bun tratament posibil.

Iată câteva informații suplimentare despre tendinita de biceps:

  • Tendinita de biceps este mai frecventă la persoanele care practică sporturi care necesită mișcări repetitive ale umărului, cum ar fi ridicarea de greutăți, înotul și tenisul.
  • Tendinita de biceps poate fi, de asemenea, cauzată de o afecțiune medicală subiacentă, cum ar fi artrita sau o infecție.